Страница 1 от 2

V-Ray + Blender

МнениеПубликувано на: Пет Фев 29, 2008 11:58 am
от dengess
Тестовая версия экспортёра в Vray: http://3dcenter.ru/forum/index.php?act= ... &id=117990
Форум: http://3dcenter.ru/forum/index.php?s=03 ... opic=85568
-------------------------------------------------------------------------------------
Изображение

Re: V-Ray + Blender

МнениеПубликувано на: Пет Фев 29, 2008 12:49 pm
от carboon
Толкова много са ми надули главата с тоя В-рей, че ми е страшно любопитно да видя за какво става въпрос :)

Re: V-Ray + Blender

МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 10:23 am
от 3dom
Най-после!!

Re: V-Ray + Blender

МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 10:36 am
от carboon
Само дето не мога да намеря тоя Vray дето е за Maya и е standalone, и съдържа vray.exe :(

Re: V-Ray + Blender

МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 11:03 am
от 3dom
Аз писах в другата тема от къде да го намериш.

Отиди тук http://support.chaosgroup.com/ и се регистрирай. Като се регистрираш може да си свалиш демо версия Vray for Maya, обаче има проблем с нея, но мисля, че се реши скоро!

Re: V-Ray + Blender

МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 11:47 am
от carboon
Изтеглих го :DD

Re: V-Ray + Blender

МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 9:23 pm
от 3dom
Малко инфо.

За да работи наистина Vray Standalone трбява да пишете на vraymaya@chaosgroup.com и да помолите да ви впишат в beta testing program за Vray for Maya.
След това ще ви пратят един договор, който трябва да принтнете и подпишете ръчно и да им го пратите по емайла или на факс.

Накрая си теглите една друга версия на Vray for Maya, която вече ще са активирали за вашия акаунт в chaosgroup.com и след като я инсталирате им давате код според който те ви връщат друг.
Това е!

При мен вече работи! Но тепърва трябва да разучавам настройки!
Ето един скрийншот:

Re: V-Ray + Blender

МнениеПубликувано на: Сря Мар 19, 2008 10:15 pm
от Syziph
Така както го описа - ме отказа тотално!
Каква е тая предпазливост :??
Дано поне си заслужава усилията!

Update

МнениеПубликувано на: Чет Мар 20, 2008 7:00 am
от 3dom
Оказа се, че може да се ползва обикновената DEMO версия, която е достъпна за всеки регистриран в chaosgroup.com.

Само че има един трик - за да работи трябва да смените датата на компютъра към 2007 или октомври 2007, поне докато направят работеща демо версия. :cheers:

Re: Update

МнениеПубликувано на: Чет Апр 10, 2008 5:40 pm
от dengess
3dom написа:Оказа се, че може да се ползва обикновената DEMO версия, която е достъпна за всеки регистриран в chaosgroup.com.

Само че има един трик - за да работи трябва да смените датата на компютъра към 2007 или октомври 2007, поне докато направят работеща демо версия. :cheers:

Изображение
toback.exe http://slil.ru/25675755

Re: V-Ray + Blender

МнениеПубликувано на: Съб Апр 26, 2008 7:48 pm
от 3dom
Малко новини.
Вчера Андрей ми показа един скрийншот! Вече е почнал вграждането на Vray в Блендер, както сега е вграден Yafray. Иначе и скрипта малко понапредна, появиха се нови възможности, една от които ми беше много полезна - Box camera. С нея може наведнъж да се рендне ето такова нещо:
bania-mehomia.png

И след това да се направи нещо такова:
http://blenderbg.com/meh

Re: V-Ray + Blender

МнениеПубликувано на: Пон Апр 28, 2008 9:16 am
от carboon
Я да попитам аз, тая BoxCamera от блендера ли иде или от V-ray ?
Много яко изглежда, гледал съм доста такива картинки 360х360, а как се сгъва по този начин http://blenderbg.com/meh?
Забелязал съм, че са или флашчета или джава. Някакъв софт може би!?
Този пример ти ли си го правил ?
А ако и V-ray се вгради в блендер ще бъде много яка работа.

Re: V-Ray + Blender

МнениеПубликувано на: Вто Апр 29, 2008 10:29 am
от 3dom
От V-ray е камерата. В Блендер за да направиш това трябва да ренднеш през шест отделни камери, които трябва да си нагласиш. Обаче, въпреки това не става добре, получават се някакви ефекти, при които като се слеят картинките в 360 се вижда много ясно къде се сливат.

Да аз съм правил примера.

Повечето са или флаш с papervision3d (както в моя случай) или с QuickTime, което преди беше едно от единствените решения. Иначе във флаш става много лесно, имаш един куб, на който лепиш шестте текстури, нагласяш си камерата и всичко е готово. Тоя плейър го намерих някъде и го модифицирах малко. Мога да ти дам fla-то, но трябва да имаш Papervision.
Ами да, то че ще се вгради, ще се вгради, но Vray си остава комерсиален продукт, нищо че има демо версия и прочие.

Re: V-Ray + Blender

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 05, 2008 9:44 pm
от dengess
Обнова: 3 Sep 2008 vrayExport_0.9.8.py
Теперь HDRI поддерживает. http://blender.bevice.net.ru/
Изображение

Re: V-Ray + Blender

МнениеПубликувано на: Пет Сеп 12, 2008 8:16 pm
от 3dom
Някой друг от форума ползва ли VRAY?

Искате ли да измислим демо сцена. Не е задължително да бъде много сложна и да рендваме с Blender Internal, Indigo, LuxRender i Vray?