Хайде да пиша и тук. Ако не се лъжа това ми е първата тема. Хванах sculptris (sculptris.com ако някой не е запознат) и реших да направя няколко модела за игри в различен стил. Тук е първия модел - жена пилот от приблизително втората световна война:
Ще се радвам на критики и коментари.
PS: Извинявам се за жадния render, ама видео картата не поддържа real time normal map Поздрави!
Много добре изглежда! Според мен, може малко да "заостриш" някои ръбове. Примерно на колана и по дрехата като цяло. Иначе много приятно - можеш ли да кажеш малко повече за това как комбинираш Blender със Sculptris - примерно как прилагаш normal map-a? Запазват ли се UV координатите?
Пиша със доста закъснение. Модела отдавна е готов и стои някъде по дисковете. Трябва да го изнамеря и да пусна финален вариант. Колкото до комбинацията sculptris + blender. Първо си правя моделчето в скълптрис, издялквам си го цялото и тогава правя нова топология в блендър. На новата топология правя текстурни координати и на тях бейквам.
Колкото до критиките - така е. Съмнява ме сега да го преправям, но да се надявам, че в следващия модел няма да допусна тези грешки
Поздравления, че си го завършил. Това е най-хубавото нещо, което може да се случи с един проект - да се завърши . Пробвал ли си новите версии на Sculptris? Понеже нали вече излиза от под шапката на Pixologic.