Трябваше ми тяло за ригване и се заиграх... Не съм ползвал скулпт, но имам идея да направя hi-res дубликат на модела, след което да добавя детаили /примерно изпъкнали вени/ и да се пробвам с normal mapping какво ще стане. За пропорциите определено е по-добре да се имат предвид от начало, но започнах без снимки и реших после да се занимавам.
Поздравления за това, че си правиш модела от начало. Аз карам по мързеливия начин - първо си търся нещо подходящо из Мрежата. Всъщност причината е, че не съм много в час с моделирането на хуманоиди. Не ги докарвам добре. Ще бъде интересно да го видим в по-напреднала фаза.
Добре е но има доста анатомични грешки. Коремните мускули са с друга форма и не са толкова хлътнали навътре. Трапецовидните мускули не се сливат така с врата и гръдния кош е малко удължен. Можеш да използваш тази картинка за сравнение:
Успях да отделя малко време по проекта. Доста се поизмъчих с гърба, промених почти всичко. Старая се да избягвам триъгълни полигони и до момента успявам, въпреки че като гледам туториала, при гънки се използват доста смело.